HET MANAGEMENTTEAM VAN ELECTRICBRANDS AG
HERSTRUCTUREERT ZICHZELF

Max Brandt benoemd tot nieuwe CEO

Bij besluit van de Raad van Commissarissen op 25.10.2023 zal Max Brandt met onmiddellijke ingang de functie van Chief Executive Officer (CEO) op zich nemen. Hij neemt de functie over van de vorige CEO en oprichter van het bedrijf, Ralf Haller, die de nieuw gecreëerde functie van Chief Strategic Officer (CSO) gaat vervullen. Ralf Haller blijft lid van de Raad van Bestuur.


Daarnaast zal de vorige CFO René Macher in de toekomst de divisie "Smart Insurance Solutions" opzetten en overdragen aan Alexander Klaus, die als nieuwe CFO het commerciële management bij ElectricBrands zal overnemen.


Hans-Jörg Stryewski zal met onmiddellijke ingang de divisie Smart Financing Solutions binnen het bedrijf ontwikkelen en leiden. Felix Demandt volgt hem op als Chief Operating Officer (COO) en neemt daarmee de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van het bedrijf over.


Voorzitter van de Raad van Commissarissen Ulrich Walker over de personele veranderingen in het bedrijf: "We zijn blij dat we Max Brandt, een bewezen expert in de branche, aan het hoofd van ons managementteam hebben kunnen plaatsen. Ralf Haller, de oprichter van ElectricBrands AG, zal het bedrijf belangrijke impulsen blijven geven als Chief Strategic Officer en zal als lid van de Raad van Bestuur een centrale rol spelen in de verdere ontwikkeling van een start-up naar een scale-up.

Met Felix Demandt en Alexander Klaus konden we nieuwe en jonge managers uit het team ontwikkelen en met de nieuwe taken van René Macher en Hans-Jörg Stryewski zetten we ervaren topmanagers in om onze nieuwe bedrijfsonderdelen op te bouwen."