CTO Michael Aleshin -
Duitse designiconen als rolmodellen

CTO Michael Aleshin

 

NAAM 
Michael Aleshin

LEEFTIJD
35 JAAR

OORSPRONG
Sint-Petersburg, Rusland

ONDERWIJS  
Master in toegepaste mechanica, Polytechnische Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg.

PROFESSIONELE CARRIÈRE 
ElectricBrands, CML Engineering GmbH (München), CompMechLab (Sint-Petersburg), EDAG Engineering GmbH (München)

PROFESSIONELE POSITIE BIJ ELECTRICBRANDS
Chief Technology Officer (CTO)

WAT INSPIREERT JOU?  
De voldoening van een baanbrekend product dat het leven van mensen positief beïnvloedt, is wat mij drijft. Persoonlijk wil ik mijn kennis op het gebied van productontwikkeling verbeteren en uitbreiden.

Het opbouwen van een engineeringteam van hoog kaliber en het werken in een zeer professionele en gemotiveerde omgeving is mijn drijfveer. Ik werk graag met bijzondere persoonlijkheden. Dit voedt mijn passie voor het realiseren van innovatieve ideeën voor serievoertuigen.

WAT VIND JE ZO LEUK AAN DE XBUS?
Ik hou van de unieke combinatie van het iconische ontwerp en de modulariteit van het platform. Ik hou ook van het brede scala aan mogelijke gebruikssituaties van de XBUS, wat erg gewaardeerd wordt door onze klanten.

WELKE INGENIEURS EN WELKE AUTOMODELLEN BEWONDER JE?
Sinds mijn kindertijd ben ik een grote fan van klassieke Porsche auto's. Tegelijkertijd ben ik echter ook dol op praktische voertuigen. De Volkswagen Bulli T1, ontworpen door Alfred Haesner op basis van het concept van Ben Pons, springt eruit.

AAN WELKE ONDERWERPEN WERKT U BIJ DE ONTWIKKELING VAN DE XBUS?
Mijn doel is om een krachtig engineeringteam op te bouwen dat in staat is om een uitstekend productconcept om te zetten in een uitstekend productievoertuig dat uitzonderlijke bruikbaarheid en eersteklas prestaties garandeert.

WIE ZOU VOLGENS JOU MOETEN OVERWEGEN OM EEN XBUS TE KOPEN?
Wie een karakteristiek voertuig wil kopen dat een langdurige metgezel voor het gezin wordt. De XBUS kan worden gebruikt om de kinderen van school te halen, een nieuwe flat te betrekken, voor kampeertrips in de zomer of voor dagelijks zakelijk vervoer.